Gemiste kansen voor zo’n 65.000 kantoren in Nederland

Ontdek de  carrièremogelijkheden bij ons! Bekijk onze vacature en sluit je aan bij ons team dat streeft naar innovatie en succes.

Gemiste kansen voor zo’n 65.000 kantoren in Nederland

🗓️ Sinds 1 januari 2023 moeten naar schatting 65.000 kantoren in Nederland minimaal energielabel C hebben. Uit het recente RVO-rapport ‘Monitor Verduurzaming Gebouwde Omgeving’ blijkt dat er nog veel kansen liggen voor verduurzaming in de utiliteitsbouw:

🏢Isolatie ontbreekt in veel van de gevallen:

 – Dak: 25%

 – Gevel: >33%

 – Vloer: >50%

 – Glas: 20%

💡Verlichting: 45% van de utiliteitsgebouwen gebruikt nog TL-verlichting, met 28% traditionele TL en 43% LED TL.

☀️Zonnepanelen: slechts 22% heeft zonnepanelen, terwijl er een groot potentieel is voor meer installaties (gemiddeld dakoppervlak van 409 m2 zonder en 218 m2 met zonnepanelen). Een ruime meerderheid van 56% laat helaas weten dat ze (nog) niet tot plaatsing zullen overgaan.

Bij iqbi staan we klaar om u te ondersteunen bij het aanvragen van een energielabel of het behalen van labels A++ tot C. Onze experts stellen een grondig Woning Prestatierapport en een Huurpuntenberekening op om u te helpen uw doelen te bereiken. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over onze diensten en hoe we u kunnen helpen!

🔋 Voldoet uw utiliteitsgebouw nog niet aan het gewenste energielabel of heeft u binnenkort een herbeoordeling? Dan weet u nu waar de kansen liggen! Heeft u al het gewenste energielabel? Wat vindt u van het deze verplichtingen en wat heeft het u opgeleverd? Laat het ons weten in de reacties! 👇

Scroll naar boven